Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
6WWI op bedrijfsbezoek bij Arcelor Mittal vrijdag 12 oktober 2018

Op een regenachtige dinsdagvoormiddag trokken de leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde naar het Gentse havengebied voor een bezoek aan het staalbedrijf ArcelorMittal.

ArcelorMittal Belgium is een referentie in de staalsector. Ze maken staal op een hoogtechnologische en efficiënte manier van grondstoffen tot afgewerkte producten.

Na een inleidende presentatie en een film over het productieproces, bezochten de leerlingen het gigantisch grote bedrijfsdomein, dit onder leiding van twee ervaren gidsen. Gehuld in fluohesje, veiligheidshelm en -bril en koptelefoon maakten ze van nabij kennis met  o.a. de continugieterij, de warmwalserij, de koudwalserij en de dopelverzinklijnen.

De gidsen gaven, naast puur technische informatie, ook heel wat kennis mee over de strenge milieunormen, de afvalverwerking en de bedrijfscultuur. Interessant voor onze zesdejaars was ook dat ze een overzicht kregen over de grote waaier aan diploma’s van de werknemers bij ArcelorMittal: wetenschappers, economen, ICT’ers, technisch geschoolden, communicatieverantwoordelijken, dokters en psychologen, tot zelfs een boswachter. Voor elk wat wils dus.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie