Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Gedroomde skireis voor 3dejaars in Wagrain zondag 23 april 2023

Verslag 1

Skireis is ongetwijfeld één van de hoogtepunten in mijn leven. Niet alleen het skiën maar ook alles errond was geweldig! Voor mij was dit de eerste keer skiën ooit en ik had nooit gedacht dat ik op het einde van de week zo ‘goed’ ging kunnen skiën. Dus dikke merci aan alle skimonitoren, zonder jullie was dit nooit gelukt. Skireis is niet alleen skiën maar ook gewoon plezier hebben, nieuwe vriendschappen smeden, nogmaals plezier hebben, lachen, chille leerkrachten, geweldige avondactiviteiten, après-ski, vrijheid …

Ik vertrok op skireis met best veel stress en nu zou ik niets liever doen dan teruggaan. Skireis is een herinnering voor het leven en dat komt allemaal doordat dit zo goed geregeld was. Dus dikke merci aan jullie, leerkrachten, jullie stonden altijd klaar voor ons en zorgden ervoor dat dit een droomreis was! Dikke merci aan alles en iedereen. En als ik nog één iets mag zeggen: “Please, take me back!”

En eigenlijk drukken deze woorden nog niet genoeg uit hoe fantastisch ik het vond.

Elodie (3HUW)

Verslag 2

Na een vermoeiende maar vlotte busrit kwamen we aan in het hotel. Nadat alle valiezen uitgeladen waren konden we eerst ontbijten en daarna onze kamers al wat ontdekken. Daarna moesten we ons voorbereiden op onze eerste skidag. De beginners konden al wat kennismaken met het skiën en de gevorderden mochten al direct enkele pistes verkennen.

Na de inspanning kwam er natuurlijk ook altijd ontspanning. Er was meer dan genoeg vrije tijd om te ontspannen. Elke avond was er ook een verplichte avondactiviteit die iedere keer anders was: casino, film, sport en spel, fakkeltocht …

Voor velen was het erg spannend om voor de eerste keer op de latten te staan, en voor de gevorderden was het tof dat ze weer mochten skiën.

De leerkrachten die meegingen op reis, waren ook superbehulpzaam en lief en als er wat gebeurde kon je altijd terecht bij je begeleidende leerkracht.

Het was een supermooi skigebied met voor elk skiniveau goede pistes, voldoende skiliften en indrukwekkende uitzichten.

En wie aan skiën denkt, denkt ook aan après-ski, daarom hadden de leerkrachten een gezellige après-ski georganiseerd om te ontspannen na een dagje skiën.

Tegen het einde van de reis werd er ook een discoavond georganiseerd om onze reis in stijl af te sluiten, zowel de leerlingen als leerkrachten konden eens goed uit de bol gaan die avond.

De dagen gingen steeds sneller en voor we het wisten was de laatste dag aangebroken. We konden nog genieten van een laatste voormiddag skiles, en in de namiddag mochten we vrij skiën op enkele pistes.

Na het laatste avondmaal was het tijd om onze valiezen in te laden en onze kamersleutels af te geven. We waren terug thuis om 7u30.

Het was een intensieve maar onvergetelijke reis.

Ik denk dat iedereen zich heel hard geamuseerd heeft, en daarom heel erg bedankt aan alle mensen die deze reis mogelijk hebben gemaakt en ervoor gezorgd hebben dat het zo’n toffe reis was!

Nanou 3LAT

Verslag 3

Voor mij was de skireis in het derde jaar echt een week om nooit meer te vergeten.

Eerst en vooral heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en ben ik closer geworden met mijn vrienden. Wat ik er ook heel leuk aan vond, was dat we veel vrije tijd hadden. Ik had nooit het gevoel dat we ons moesten haasten om ergens op tijd te zijn, behalve als we te laat begonnen natuurlijk.

De avondactiviteiten waren zeker een leuke afsluiter van de dag, maar wel wat vermoeiend. Ik zou dus niet te intensieve dingen kiezen. De hoogtepunten vond ik persoonlijk de fakkeltocht, naar de Spar gaan (en zien dat die bijna altijd gesloten was als we wilden gaan) en natuurlijk de après-ski en de fuif de laatste avond.

De busritten waren zeker vermoeiend, al waren ze op een of andere manier ook wel gezellig. Het had wel iets, zo om vier uur ‘s nachts iets te eten halen in een tankstation.
Het skiën zelf was voor mij niet het allerbelangrijkste, al heb ik er wel enorm van genoten. Voor mij was het vooral heel speciaal om zo’n reis te mogen meemaken. De avond van vertrek was toch lastiger dan ik had verwacht.

Als je het kan betalen, zou ik niet twijfelen en het gewoon doen. Het maakt niet uit als je niet kan skiën, het is zeker geen reden om niet te gaan!

Een leerling uit het derde jaar

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie