Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
met Erasmus+ naar Pisa woensdag 23 maart 2022

Het CHoC-project, een Europees uitwisselingsproject rond chocolade, draait op volle toeren. Van 5 tot 12 maart was er een etappe in Pisa. We waren er te gast in Liceo Scientifico Ulisse Dini. Subthema was de wetenschappelijke kijk op cacao en haar producten.

Hieronder enkele impressies van de betrokken leerlingen:

Wat een prachtige ervaring! Persoonlijk had ik mij voorgenomen om zonder stress in deze ervaring te stappen, dit is zeker gelukt. Hierdoor kon ik van alle kleine momenten genieten. We leerden elkaar enorm snel kennen en de sfeer zat altijd goed. Ook de ouders van mijn host waren enorm vriendelijk en het werd mijn tweede thuis. Het is een ervaring die ik iedereen gun, want het is ongelooflijk mooi om dit te mogen meemaken. Pisa zit voor altijd in mijn hart <3

Het was echt een heel speciale ervaring, een once in a lifetime experience. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet en Pisa gezien zoals ook de locals het zien. Het was ook zo cool om in een gastgezin te verblijven Ik heb heel veel geleerd van deze reis en ik zal me deze prachtige ervaring zeker voor altijd herinneren. Ik vind dat iedereen deze kans moet grijpen want ik denk dat iedereen er op zijn eigen manier van kan genieten.

Als ik het één woord zou moeten beschrijven zou ik het uitzonderlijk noemen. Dit is een ervaring die ieder kind minstens een keer zou moeten ervaren in zijn leven. Je leert niet enkel bij over anderen hun cultuur, maar je werkt ook je sociale vaardigheden bij en je creëert nieuwe vriendschappen. De buitenschoolse activiteiten waren het leukst.

De eerste dagen vond ik het wel vermoeiend om Engels te spreken, maar  tegen het einde van de week verliep dit vlotter. Verblijven bij een gastgezin vond ik een hele ervaring, de mensen waren fantastisch en enorm lief en gastvrij. Ik kijk er naar uit dat ze bij ons komen. Ik vond dit een hele leuke ervaring en ben zo blij dat ik dit mocht doen.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie