6WWI op bedrijfsbezoek bij Arcelor Mittal

Gepost op 12 oktober 2018 om 06:16 • Uncategorized

Op een regenachtige dinsdagvoormiddag trokken de leerlingen van 6 wetenschappen-wiskunde naar het Gentse havengebied voor een bezoek aan het staalbedrijf ArcelorMittal.

ArcelorMittal Belgium is een referentie in de staalsector. Ze maken staal op een hoogtechnologische en efficiënte manier van grondstoffen tot afgewerkte producten.

Na een inleidende presentatie en een film over het productieproces, bezochten de leerlingen het gigantisch grote bedrijfsdomein, dit onder leiding van twee ervaren gidsen. Gehuld in fluohesje, veiligheidshelm en -bril en koptelefoon maakten ze van nabij kennis met  o.a. de continugieterij, de warmwalserij, de koudwalserij en de dopelverzinklijnen.

De gidsen gaven, naast puur technische informatie, ook heel wat kennis mee over de strenge milieunormen, de afvalverwerking en de bedrijfscultuur. Interessant voor onze zesdejaars was ook dat ze een overzicht kregen over de grote waaier aan diploma’s van de werknemers bij ArcelorMittal: wetenschappers, economen, ICT’ers, technisch geschoolden, communicatieverantwoordelijken, dokters en psychologen, tot zelfs een boswachter. Voor elk wat wils dus.