Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Ontmoeting met Herman Van Rompuy zondag 1 april 2012

Dinsdag 20 maart was een ware hoogdag voor de filosofieklas van het Sint-Janscollege!

De laatstejaars van het seminarie filosofie hadden in het Justus Lipsiusgebouw in de Brusselse Europawijk een ontmoeting met Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders, ook wel ‘de President van Europa’ genoemd.

Het was een voorrecht voor het Sint-Janscollege dat de filosofieklas deze druk bezette persoonlijkheid kon ontmoeten.

Herman Van Rompuy volgde een aanvullende opleiding (‘baccalaureus’) in de wijsbegeerte  en getuigt in interviews en boeken van een grote filosofische interesse en levenswijsheid.
Hij schreef zelf enkele boeken, waaronder ‘Op zoek naar wijsheid’.

De leerlingen en hun filosofieleerkracht keken er dan ook enorm naar uit om Herman Van Rompuy enkele filosofische vragen voor te leggen, die ze met behulp van teksten en tijdens onderlinge discussies intensief voorbereid hadden.

De vragen gingen van ‘universele ethiek’ en ‘ongelijkheid’, over ‘de dood’ tot ‘toeval en geluk’. De rust en vanzelfsprekendheid waarmee Herman Van Rompuy deze thema’s uitdiepte, maakten indruk.

Een uitgebreide impressie van het bijzondere bezoek en het uitgeschreven gesprek worden in een volgende editie van de SJCourant opgenomen.

De ‘officiële’ groepsfoto is een unieke herinnering aan een onvergetelijke dag.

Ruben Verniest, filosofieleerkracht

Meer foto’s

 mas-005

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie