Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Operaproject maandag 12 januari 2015

In het kader van het seminarie vrije ruimte werken 60 leerlingen van het vijfde jaar aan een eigen versie van de opera ‘AKHNATEN‘ van de Amerikaanse minimalistische componist Philip GLASS. De opera van Glass wordt in maart opgevoerd in Opera Vlaanderen (Antwerpen en Gent). Onze leerlingen maken hun eigen versie van het verhaal van de Egyptische farao Echnaton die het veelgodendom tijdelijk verving door monotheïsme (cultus van één zonnegod).

De leerlingen werken sinds september in vier groepen aan het project.  Een groep van dertien leerlingen werkt aan een scenario en een script in het Engels en wordt geregisserd door Hendrik Van Eycken, professioneel regisseur van Opera Vlaanderen, en door leraar Paul De Loore;   een groep van een twintigtal muzikanten en zangers maakt eigen muziek, geïnspireerd door de originele muziek van Philip Glass en wordt gecoacht door muziekleraar Dirk Van Cauter en door Sabrina Avantario, zangcoach van Opera Vlaanderen;   twintig dansers werken een eigen choreografie uit o.l.v. choreograaf Kristof Goffin, geassisteerd door leerkrachten Annelies Van Kerrebroeck en Els Danschutter.   Tenslotte ontwerpen acht leerlingen van het seminarie Digital Cre8or o.l.v. leraar Koen Van Nuffel passende videoprojecties die als achtegrond in de voorstelling zullen gebruikt worden. Deze groep ontwierp ook de affiche. Josephine Schreibers van de educatieve dienst van Opera Vlaanderen coördineert het project.

Het wordt een boeiende voorstelling met toneel (in het Engels), muziek, zang, dans en multimedia.

De voorstellingen hebben plaats in de grote zaal van de opera van Gent (Schouwburgstraat) op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari 2015 om 20.00.

Tickets kosten € 8,00 (inclusief drankje achteraf) en kunnen gekocht worden:

– bij de deelnemende leerlingen en leerkrachten op school

– telefonisch: 070 22 02 02

– in het bespreekbureau van de opera

– online: via de website www.operaballet.be (ga naar PROGRAMMA en scroll naar Jeugd Akhnaten-project – kaarten op p.2)

Wie met per auto naar de voorstelling komt en parkeerplaats wil vinden, houdt best rekening met het LICHTFESTIVAL dat in datzelfde weekend plaatsheeft in de Gentse binnenstad. Parkeren in een randgemeente en gebruik maken van openbaar vervoer lijkt aangewezen.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie