Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Oud-leerlingenvond 18 maart donderdag 30 maart 2023

Op zaterdagavond 18 maart werd de jonge schoolgarde eenmalig vervangen door de alumni, zowel van het Sint-Janscollege als het Sint-Jan Berchmanscollege en de O.L.V.-Visitatie. Oud-leerlingen die 10, 20, 30, 40 en 50 jaar geleden afstudeerden kwamen van heinde en verre voor een avond waarop het herbeleven van prachtige herinneringen centraal staat.

De oud-leerlingenavond begon voor geïnteresseerden met een rondleiding door de rustige gangen van de school, zowel in de Heiveldstraat als in de Visitatiestraat. Voor velen was het op campus Heiveld een eerste blik op de imposante nieuwbouw aan de overzijde van de speelplaats. Naast de vaststelling van de nieuwe technologieën en opgefriste infrastructuur kwamen mooie herinneringen van de jeugdige jaren naar boven.

Na de rondleiding begaven de oud-leerlingen zich naar de eetzaal die feestelijk was aangekleed. Zoals verwacht vulden ze de zaal rijkelijk. Al snel vonden voormalige klasgenoten en oude vrienden elkaar terug, wat zorgde voor bruisende nostalgie. Ook de leerkrachten en enkele oud-leerkrachten waren talrijk aanwezig om hun oud-leerlingen te verwelkomen.

Leerlingen van het seminarie SaVa werden ingezet als kelners.  Zij deden hun uiterste best om het de gasten zo comfortabel mogelijk te maken.

Er werd gegeten – de organiserende oud-leerlingenbond liet een foodtruck met hamburgers en friet komen -, gedronken en veel gelachen. Levendige herinneringen weerklonken in de ruimte. Op een nachtelijk uur moest een aantal oud-leerlingen, die maar niet uitverteld geraakten, vriendelijk naar buiten “geëscorteerd” worden…

Elk jaar zien we dat de oud-leerlingenavond een topevenement is voor de school, een avond die toont hoe bijzonder je middelbare schooljaren waren. De alumni koesteren deze mooie herinneringen dan ook, om ze één keer per jaar samen heugelijk naar boven te halen.

Ilham De Mol, reporter van dienst en zelf ook (jonge) oud-leerling

 

 

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie