Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
SJC … in de grond, een sportieve school. woensdag 9 september 2009

De werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe sporthal zijn in volle gang. sport01
Op 1 juli zijn ze van start gegaan. De oude fietsenstalling van de basisschool werd afgebroken en de toegang tot het terrein ontsloten. De speeltuin van de basisschool werd opgebroken, bomen gerooid, een werfweg aangelegd en de werfkeet geïnstalleerd.
Nog vóór het bouwverlof is de grond afgegraven en werd begonnen aan het leegpompen van de ondergrond. Een maand lang zijn duizenden m³ water naar de straatriolering gestroomd. Ondertussen werden grote bezink- en regenwaterputten klaargelegd.
In augustus werden die in de grond gestoken en was het tijd om aan de funderingen te werken. In grote putten werden zogenaamde “korven” gemaakt van stalen netten, waar de pilaren op komen die het dak van de sporthal zullen stutten. Onlangs werden ook de funderingen gegraven van de kleedkamers, bergruimte en polyvalente zaal. Binnenkort zullen al deze grondwerken worden afgerond en kan het opbouwwerk beginnen. Half oktober wordt de eerste steen gelegd en tegen het begin van volgend jaar zou het gebouw winddicht moeten zijn. Bekijk de foto’s om de evolutie van de werkzaamheden te volgen. We houden u verder op de hoogte!

Voor een chronologische opvolging van de werken klik  hier.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie