Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
SJC-pingpongtornooi: vijfdes boven! woensdag 22 december 2021

Na een schooljaar 2020-2021 met weinig ontspannende activiteiten is er vanaf dit schooljaar gelukkig opnieuw meer te beleven voor de leerlingen van campus Visitatie. Zo werden in oktober de pingpongtafels van onder het stof gehaald. Na hier en daar een kleine herstelling staan er in de inkomhal opnieuw drie tafels waarop elke liefhebber een balletje kan slaan.

Het enthousiasme was zo groot dat we er in geslaagd zijn om een echt toernooi te organiseren. 29 leerlingen, 15 leerkrachten, 2 medewerkers van het secretariaat en zelfs meneer Ackerman in eigen persoon bonden de strijd aan met elkaar. Vanaf de eerste ronde werd de inkomhal getrakteerd op veel spannende en zelfs af en toe hilarische wedstrijden (met dank aan mevrouw De Geest).

Bij de halve finales werd het duidelijk dat de leerlingen de bovenhand zouden halen. De eerste halve finale werd op 29 november gespeeld door Joren Gommers (5WWI8) en Jasper Coene (5GWI8). De eerste set ging overtuigend naar Jasper, maar Joren wist terug te slaan in de tweede set. Toch ging de beslissende derde set opnieuw naar Jasper die daarmee de eerste finalist was. De dag nadien was het de beurt aan Casper Willems (5LWI6) en mevrouw Demoen. Mevrouw Demoen deed er alles aan om de eer van de leerkrachten hoog te houden, maar Casper bleek te sterk voor haar. Hij haalde een verdiende overwinning in twee sets en was daarmee de tweede finalist.

Ongetwijfeld leefden de twee pingponghelden vol spanning toe naar de beslissende strijd op vrijdag 3 december. Hoewel door de coronamaatregelen binnenevenementen met publiek niet meer toegestaan waren, mochten de twee heren toch rekenen op enkele geïnteresseerde toeschouwers. Het leek zelfs even alsof de spelers bij aanvang wat onder de indruk waren van de omstandigheden, want de eerste punten werden duidelijk met bibberende handen gespeeld. Na die aarzelende start werd echter al snel duidelijk dat de finale een mooie, spannende wedstrijd van een hoog niveau zou worden. Voor het eerst in het toernooi werd er ook naar 3 winnende sets gespeeld. Jasper haalde de eerste set binnen, maar Casper wist de tweede set naar zich toe te trekken. Vanaf de derde set leek Jasper ontketend te zijn en met overtuiging rijfde hij de derde set binnen. Ook in de vierde set klom hij vlot op naar een eerste matchpunt dat meteen ook het goede bleek te zijn. Jasper Coene mag zich dus een jaar lang de pingpongkampioen van het Sint-Janscollege noemen. Met de prijs die hij kreeg voor zijn overwinning, kan hij dit alvast duidelijk in de verf zetten.

Na het succes van dit pingpongtoernooi zal er volgend jaar zeker een volgende editie georganiseerd worden: Een nieuwe kans voor alle andere deelnemers om Jasper het vuur na aan de schenen te leggen. De tafels zelf blijven nog het hele schooljaar staan, zodat alle leerlingen (en leerkrachten…) zich optimaal kunnen voorbereiden!

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie