Heiveld: +32.(0)9 228 32 40 Visitatie: +32.(0)9 228 34 62
Zesde leerjaar op bezoek maandag 20 januari 2020
Onze school ontvangt net zoals in voorgaande jaren de leerlingen van het zesde leerjaar uit verschillende basisscholen in de omgeving. Vorige week kwamen de laatstejaars van de basisschool Oude Bareel over de vloer, deze week was het de beurt aan de basisschool Visitatie. In de komende weken volgen nog De Krekel, Pius X, Wonderwijs en Heiveld.

Na een verwelkoming door de directie kunnen de leerlingen het reilen en zeilen van onze school beter leren kennen doorheen verschillende kennismakingslessen. Velen zijn nieuwsgierig naar nieuwe vakken als geschiedenis, natuurwetenschappen of techniek. Ook voor de optievakken Latijn en STEM is er grote interesse. Bij Frans, Nederlands en wiskunde komen ze te weten wat precies de aanpak is voor deze vakken in onze middelbare school.

Na de middagpauze, waarin de leerlingen het schoolrestaurant leren kennen en de speelplaats kunnen verkennen, krijgen ze een overzicht van de verschillende studierichtingen op onze school. Vervolgens wordt een woordje uitleg gegeven over de middagactiviteiten. Leerlingen uit het eerste middelbaar, die hen zijn voorgegaan in de overstap van hun basisschool naar het Sint-Janscollege Humaniora, geven antwoord op al hun vragen. De namiddag wordt afgesloten met een kennismaking met het nieuwe vak ‘mens en samenleving’, dat sinds de onderwijshervorming ingevoerd is, en met een lesuur sport, zodat ze zich na zoveel informatie en opgedane indrukken lekker kunnen uitleven, om moe maar tevreden naar huis terug te keren.

Campussen

De twee campussen van het Sint-Janscollege liggen op wandelafstand van elkaar, in het hart van Sint-Amandsberg.

Ligging & Bereikbaarheid Contacteer ons

Campus Heiveld

Heiveldstraat 117 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 32 40 E-mail: heiveld@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Heiveld

Campus Visitatie

Visitatiestraat 5 9040 Sint-Amandsberg Tel: +32.(0)9 228 34 62 E-mail: visitatie@sjc-gent.be Wie contacteren? Campus Visitatie