Maatschappij en Welzijn

Inhoud

In de richting Maatschappij en Welzijn krijg je dezelfde algemene vorming als in de andere opties maar de lat wordt iets minder hoog gelegd. Binnen de algemene vorming zullen hier niet alle uitbreidingsdoelen aan bod komen. De nadruk ligt hier niet op wiskunde. Hier wordt de algemene vorming aangevuld met 1 extra lesuur voor Frans en Nederlands om de leerlingen te versterken. Daarnaast krijgen deze leerlingen een extra uur mens en maatschappij waar ze bijkomende projecten aangeboden krijgen rond sociale vaardigheden, duurzaamheid en gezonde levensstijl. Deze leerlingen krijgen ook 1 lesuur Taal en leren en 1 lesuur ICT en Media.

Voor wie bedoeld?

De leerling die voor deze optie kiest, is theoretisch aangelegd maar heeft soms wat extra ondersteuning nodig om de leerstof goed te kunnen verwerken. Je bent geboeid door de mens en zijn leefomgeving. Je bent ook sociaal voelend en je wil ook begrijpen hoe de mens binnen onze samenleving functioneert. Je wil ook graag je sociale vaardigheden verder ontwikkelen. In de basisschool behaalde je goede resultaten voor alle vakken.

Wat na het 1ste jaar?

Deze optie bereidt je voor op het tweede jaar met basisoptie Maatschappij en Welzijn of een andere basisoptie die leidt naar een 3de jaar TSO of KSO.

Lessentabel